Search
Generic filters
Exact matches only
Search
Generic filters
Exact matches only

Nike Air Max 95, un model cu peste 20 de ani de istorie

Nike se poate lăuda că a reușit câteva modele legendare care au trecut cu bine testul timpului. Unele sunt foarte apreciate și astăzi. Seria Air Max s-a remarcat prin această calitate de a se adapta cu ușurință tendințelor și de a fi întotdeauna în ton cu vremurile. Dintre cele mai de succes modele ale serie este Nike Air Max 95 care a reușit să treacă de 20 de ani în care s-a simțit foarte bine în moda străzii.

De-a lungul timpului, Nike Air Max 95 au intrat în lumina reflectoarelor ori de câte ori au avut ocazia și în orice formă au putut să o facă. Au încălțat personaje din benzi desenate fiind, în același timp, încălțămintea artiștilor hip-hop. Prin outfit-urile genului și prin succesul pe care hip-hopul l-a avut la un moment dat, Nike Air Max 95, au pătruns în moda străzii, de unde nu s-au clintit. Aici și-au format publicul care, chiar dacă astăzi nu mai ascultă hip-hop, știe să aprecieze o pereche de pantofi sport cool și confortabili.

O contribuție importantă la succesul Air Max 95 a avut-o piața japoneză. Practic, această piață i-a determinat pe cei de la Nike să continue seria. După 1996, modelul Air Max 95 în culorile originale devenise un obiect de lux. Prețurile pentru o pereche folosită variind între 1.000 și 3.000 USD. După succesul din Japonia a început boom-ul modelului și în vest. Acest succes i-a prins pe cei de la Nike cu garda jos. Ei au scos modelul din producție pentru a lăsa loc noului model al seriei, Air Max 96. În 1997 Air Max 95 revenea în magazine.

Un record înregistrat de Air Max 95 de care cei de la Nike s-ar putea să nu fie foarte mândri este că, la un moment dat devenise unul dintre modelele preferate de hoții din Marea Britanie. Conform rapoartelor poliției din anii 2.000, o mare parte din hoții prinși purtau pantofi sport Nike Air Max 95.

Spune-ne cum ti s-a parut information de mai sus:

Aboneaza-te la Newsletter