Ofera un calificativ
(0 voturi)

Timisoara este un oras important din punctul de vedere al pietei de echipamente sportive. In oras s-a format deja o cultura a sportului pentru mentinerea sanatatii iar oamenii sunt din ce in ce mai interesati de echipamente care le pot oferi beneficii suplimentare de confort si care le pot sustine performanta. Încaltamintea joaca un rol esential in cea mai mare parte a sporturilor, fie ca este vorba de alergare, tenis, baschet, fotbal, etc., de aceea trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Chiar daca pare simplu, gasirea unei perechi de adidasi originali in Timisoara, poate fi o provocare, mai ales daca nu cauti in magazinele autorizate, fie ca este vorba de magazine online sau de magazine fizice in centre comerciale si mall-uri. Exista cativa indicatori care arata daca o pereche de pantofi sport, fie ei pentru performanta sau pentru purtat zi de zi sunt originali si au calitatile specificate de producator sau sunt o replica.

Prețul

De cele mai multe ori, pretul este principalul indicator, dar si capcana in care cumparatorul este prins cel mai usor. De obicei, replicile au preturi mult mai mici decat pantofii sport originali. Chiar daca din punctul de vedere al aspectului nu exista diferente vizibile intre original si replica, cel putin in momentul initial, acestea vor aparea dupa prima purtare. Pretul mic este tentant, dar pe masura pretului este si calitatea replicilor cumparate.

Codul SKU

Este un cod specific incaltamintei originale. Acesta apare inscriptionat pe eticheta interioara si trebuie sa coincida cu cel inscriptionat pe cutie. Codurile difera in functie de producator. De exemplu, in timp ce Nike are cod SKU pentru model, Adidas a adoptat coduri distincte pentru fiecare pereche.

Mărimile

In magaziele care vand replici nu se vor gasi marimi intermediare, respectiv 38,5, 40,5, 42,5 etc. În aceste magazine online sau offline toate modelele au doar marimi fixe 39, 40, 41, 42, 43, etc.

De obicei, replicile pot fi identificate destul de usor de un ochi format. Totusi exista si replici foarte bune care sunt identice din punctul de vedere al aspectului cu modelul original. În cazul in care esti intr-un magazin care vinde adidasi originali in Timisoara, testeaza si reactia vanzatorului sau a vanzatoarei in momentul in care intrebi daca produsele din magazin sunt autentice sau replici.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Nike se poate lăuda că a reușit câteva modele legendare care au trecut cu bine testul timpului. Unele sunt foarte apreciate și astăzi. Seria Air Max s-a remarcat prin această calitate de a se adapta cu ușurință tendințelor și de a fi întotdeauna în ton cu vremurile. Dintre cele mai de succes modele ale serie este Nike Air Max 95 care a reușit să treacă de 20 de ani în care s-a simțit foarte bine în moda străzii.

De-a lungul timpului, Nike Air Max 95 au intrat în lumina reflectoarelor ori de câte ori au avut ocazia și în orice formă au putut să o facă. Au încălțat personaje din benzi desenate fiind, în același timp, încălțămintea artiștilor hip-hop. Prin outfit-urile genului și prin succesul pe care hip-hopul l-a avut la un moment dat, Nike Air Max 95, au pătruns în moda străzii, de unde nu s-au clintit. Aici și-au format publicul care, chiar dacă astăzi nu mai ascultă hip-hop, știe să aprecieze o pereche de pantofi sport cool și confortabili.

O contribuție importantă la succesul Air Max 95 a avut-o piața japoneză. Practic, această piață i-a determinat pe cei de la Nike să continue seria. După 1996, modelul Air Max 95 în culorile originale devenise un obiect de lux. Prețurile pentru o pereche folosită variind între 1.000 și 3.000 USD. După succesul din Japonia a început boom-ul modelului și în vest. Acest succes i-a prins pe cei de la Nike cu garda jos. Ei au scos modelul din producție pentru a lăsa loc noului model al seriei, Air Max 96. În 1997 Air Max 95 revenea în magazine.

Un record înregistrat de Air Max 95 de care cei de la Nike s-ar putea să nu fie foarte mândri este că, la un moment dat devenise unul dintre modelele preferate de hoții din Marea Britanie. Conform rapoartelor poliției din anii 2.000, o mare parte din hoții prinși purtau pantofi sport Nike Air Max 95.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Acum că a venit vremea frumoasă îți reiei conștiincios turele de alergare. Cum pantofii sport de alergare de anul trecut sunt uzați s-ar putea să ai nevoie de o pereche nouă. În această situație, ai putea să treci pe lista de variante și Adidas Questar Ride.

De ce Adidas Questar Ride pot fi o alegere viabilă?

Modelul a fost conceput pentru alergătorii urbani, de aceea sunt adaptabili la tipurile de teren întâlnite în oraș, de la aleile parcurilor, la macadam sau la tartanul pistelor de atletism. Ca nivel de performanță, modelul este recomandat alergătorilor începători și de nivel mediu care practică acest tip de mișcare în mod regulat.

Atuul principal al Adidas Questar Ride este confortul conceput special pentru alergători. Partea superioară asigură o ventilație optimă a piciorului în timpul activităților sportive, oferind în același timp, o stabilitate foarte bună.

La rândul ei, talpa este construită pentru a atenua șocurile, astfel încât presiunea asupra încheieturilor sportivului să fie minimă, indiferent de terenul pe care aleargă.

Nu în ultimul rând, designul Adidas Questar Ride este unul modern, foarte apreciat de cea mai mare parte a cumpărătorilor. Înainte de a-i descoperi atributele de confort și performanță, cumpărătorii apreciază aspectul pantofului sport de alergare. Pe design se bazează, de cele mai multe ori, decizia de cumpărare.

Materialele folosite de Adidas pentru acest model sunt specifice tehnologiei sportive. De aceea, Adidas Questar Ride sunt foarte ușori, ceea ce facilitează libertatea de mișcare a purtătorului.

Modelul poate fi purtat și în afara activităților sportive. De exemplu, merge perfect cu ținutele de timp liber sau cu ținutele casual, relaxate. Poți să te încalți cu Adidas Questar Ride atunci când ai în față o zi în care vei avea mult de umblat și de stat în picioare.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Tehnologia pentru pantofi sport de alergare, dar și pentru încălțămintea dedicată altor discipline sportiva sau chiar cea dedicată activităților de timp liber, stă în talpă. Toți producătorii se concentrează să vină cu tehnologii în talpă care să preia cât mai bine șocurile și să protejeze sportivii. În construcția tălpii, aproape toate brandurile consacrate, producătoare de echipamente sportive, au folosit tehnologia printului 3D.

Nike vine cu o nouă abordare, concentrându-se pe construcția părții superioare a pantofului sport cu ajutorul unei imprimante 3D. Provocarea este cu atât mai interesantă cu cât modelul este unul dedicat alergării cu destinație clară către susținerea performanțelor maratoniștilor de elită. Astfel cu ajutprul tehnologiei de printare 3D Nike a construit partea superioară a modelului Flyprint din materiale speciale, diferite de cele textile clasice. Aceste materiale formează o structură complexă care oferă sportivului noi condiții, mai bune, de siguranță, confort și performanță.

Pantofii sport de alergare construiți cu această tehnologie vor fi purtați de un maratonist redutabil, care a reușit anul trecut o performanță notabilă în încercarea de a alerga un maraton în sub două ore. Eliud Kipchoge a parcurs cei 41 de km ai maratonului în 2:00:25, îmbunătățindu-și astfel performanța anterioară de 2:03.05.

Unul dintre cele mai ambițioase obiective ale acestui model este de a-l ajuta pe Kipchoge să ajungă sub pragul de două ore pentru un maraton. De aceea, atenția la detalii a fost desăvârșită. În condiții extreme, cel mai mic detaliu poate influența decisiv parcursul sportivului. De aceea Nike nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a optimizat modelul Flyprint astfel încât să fie mai ușor și să ofere condiții îmbunătățite față de modelul pe care Kipchoge l-a purtat anul trecut, când a înregistrat cea mai bună performanță a sa.

Cele 11 grame în minus și atributele pentru susținerea și potențarea performanței par să contureze o pereche de pantofi sport de alergare care să-l ducă pe Kipchoge sub bariera de două ore.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Primăvara pantofii sport intră în scenă în forță. Ai nevoie de cel puțin una sau două perechi pentru acest sezon. Urmează zile frumoase, cu multe ore petrecute în aer liber, cu alergări, cu ture cu bicicleta, cu plimbări și alte activități plăcute.

Mai mult, porți ținute casual, relaxate cool, care merg de minune cu pantofi sport. Tocmai pentru că este început de sezon ne-am gândit că o reducere la cele mai populare modele de pantofi sport, dar și alte articole sportive din magazinul nostru, ar fi foarte potrivită.

De aceea îți propunem o sesiune de reduceri de primăvară, astfel încât să poți să-ți perechile cool de încălțăminte sport de care ai nevoie pentru sezonul care tocmai a început.

Ce reduceri găsești pe TrainerSport.ro?

Am conceput acestă sesiune de promoții astfel încât să te surprindă. De aceea, vei găsi unele modele la un preț redus cu 7%, în timp ce alte modele au prețuri cu 46% mai mici. Astfel, Poți să găsești o pereche de New Balance 396 reduși cu 46%, la doar 179 de lei, de la 329 lei.

Acesta este doar un exemplu. Regăsești reduceri importante și la celelalte branduri. La Nike, reducerile de primăvară ajung până la 50%, ceea ce nu este deloc de neglijat. De asemenea, poți profita de reduceri și la alte articole sportive și de timp liber, precum și la ghete de fotbal sau alte tipuri de pantofi sport pentru performanță.

La Adidas, reducerile de primăvară aduc pantofi sport și articole sportive cu până la 60% mai ieftine, în timp ce la Puma și Reebok se apropie de 50%.

Atenție! Reducerile sunt foarte tentante, iar stocurile sunt limitate. Așa că, dacă vrei să profiți, nu mai sta pe gânduri și începe cumpărăturile!

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Acum, odată cu venirea primăverii, începe sezonul pentru pantofi sport mai lejeri, mai ușori, mai flexibili, care să asigure piciorului o ventilație corespunzătoare. Așadar, intră în scenă pantofii sport cu material textil și plasă în partea superioară, ar pentru ca efectul primăvăratic să fie complet, aceștia trebuie să fie albi.

O pereche de pantofi sport albi se remarcă și face să fie remarcată o ținută casual, urbană. Din păcate, cum „orice minune durează trei zile”, pantofii sport albi nu vor rămâne curați la infinit. După două sau trei purtări vei vedea cum își vor schimba culoarea. Albul strălucitor va deveni un maro „de toată frumusețea”.

Când observă că sneakersii tăi albi au devenit maro, trebuie să iei atitudine și să-i cureți. Mașina de spălat este o soluție rapidă și comodă dar, de cele mai multe ori nu este cea mai bună alternativă deoarece poate duce la degradarea încălțămintei. Așadar, curățarea manuală este alternativa sigură și eficientă.

Cum îți cureți manual pantofii sport albi? Simplu! Ai nevoie de o tava pentru a nu stropi pe jos, de un bol cu apă, de puțin detergent de rufe și de soluție pentru scoaterea petelor. Odată ce ai toate aceste elemente, procesul este unul destul de evident.

Umezește buretele în bolul cu apă, apoi trece-l prin detergent. Dacă ai o soluție pentru scoaterea petelor tip spray, aplică-o pe toată suprafața textilă. De aici încolo, va trebui să freci cu buretele îmbibat cu detergent. După ce ai frecat bine toată suprafața textilă, lasă pantofii sport la uscat.

Între timp poți spăla șireturile în mașina de spălat sau manual, cu detergent și soluție pentru îndepărtarea petelor.

Operațiunea de curățare nu durează foarte mult, dar dacă vrei pantofi sport curați este obligatorie. Trebuie repetată ori de câte ori observi murdărie. Cu cât acționezi mai repede, cu atât mai bine.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Brandul New Balance demarează o colaborare mai puțin obișnuită. Deși de-a lungul celor este 110 de ani de existență a colaborat cu o serie de companii și entități, contractul cu Ministerul Apărării din Statele Unite este ceva inedit și o premieră pentru compania producătoare de echipamente sportive.

Conform SneakerNews.com, compania din Boston a semnat contractul cu Ministarul Apărării din SUA în valoare de 17,3 milioane USD pentru o perioadă de 18 luni, cu opțiunea de prelungire pentru încă 18.

Ce trebuie să facă New Balance pentru armata americană? Evident, ce știe cel mai bine, pantofi sport. Bineînțeles, pantofii sport pe care îi vor purta soldații americani vor fi construiți după specificații speciale astfel încât să se încadreze în normele obligatorii ale armatei. Seria de pantofi sport va fi folosită de recruții care intră în programul de antrenament de bază.

Achiziția de pantofi sport pentru soldați este o premieră și pentru armata americană. Până acum, Ministerul Apărării nu le oferea soldaților încălțăminte pentru astfel de situații, dar într-un demers de a asigura condiții optime de pregătire, încălțămintea sport a ajuns pe lista elementelor de care orice soldat are nevoie.

New Balance a fost brandul selectat pentru a susține performanța soldaților americani în timpul antrenamentelor deoarece brandul nu este la prima colaborare militară. În trecut, compania a furnizat soldaților din armata israeliană o ediție specială a serie 577, în culorile negru și argintiu. Acest model special a devenit o piesă de colecție valoroasă pentru pasionații de pantofi sport.

Contractul între armată și New Balance reprezintă o victorie pentru companie care a militat pentru introducerea pantofilor sport în echipamentul soldaților, Acest articol nu a fost prevăzut până acum, deși oficialii armatei americane au fost întotdeauna foarte atenți să asigure soldaților cele mai bune echipamente.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Între 22 martie și 15 aprilie, Nike va organiza evenimentul denumit „Nike: ON AIR”, constândîntr-o serie de workshopuri de design de încălțăminte sport. Workshopurile se vor desfășura în mai multe orașe ale lumii: Paris, Londra, New York, Seul, Shanghai și Tokyo. Participanții vor avea ocazia să cunoască mai bine procesul de design de încălțăminte sport al Nike.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al companiei Nike.com.

Programul urmează să ofere participanților ocazia de a crea cea mai bună variație a modelului Nike Air Max, care să surprindă elemente specifice ale orașului care găzduiește sesiunea creativă. Fiecare dintre cele șase orașe va avea un breif de design care a fost conceput ținându-se cont de mediul local. În funcție de brief, participanții vor trebui să-și pună creativitatea la treabă pentru a reuși să realizeze cel mai reprezentativ concept de Air Max pentru orașul lor.

Proiectele vor fi îndrumate de designeri din cadrul Nike, în colaborare cu mentori din comunitatea locală de creativi. Aceștia vor supraveghea, evalua și îndruma principiile de bază ale abordării, atât din perspectivă stilistică, simbolistică, dar și din perspectiva sustenabilității materialelor și a procesului de producție.

Workshopurile vor avea o structură compusă din cinci etape pe care participanții vor trebui să le respecte:

  1. Dezvoltarea conceptului. Participanții vor explora idei și vor cerceta pe marginea subiectului din brieful de design, dar și a poveștii care trebuie să stea în spatele conceptului.
  2. Selectarea siluetei. Vor fi prezentate siluetele disponibile pentru proiecte, realizate de designerii Nike în colaborare cu mentorii locali, iar participanții vor trebui să o aleagă pe cea care se potrivește cel mai bine conceptului lor.
  3. Cercetarea materialelor. Designerii Nike vor prezenta o teorie a materialelor, astfel încât participanții să-și poată forma o ideea de cele mai bune combinații pe care s-ar putea baza.
  4. Cercetarea culorilor. Participanții vor asista la un curs despre teoria culorilor. Cunoștințele asimilate vor fi aplicate în dezvoltarea conceptului.
  5. „Înfrumusețarea”. Participanții vor învăța despre metodele și tehnicile de „înfrumusețare” folosite pentru finisarea pantofilor sport, de la gravura cu laser, la broderie.

La final, fiecare participant Nike: ON AIR va supune modelul creat evaluării unui juriu format din designeri Nike și reprezentanți din fiecare oraș. Aceștia vor selecta cele mai reușite trei modele din fiecare oraș.

După această etapă, cele trei modele din fiecare oraș, vor fi printate 3D și vor fi supuse unui vor online. La final, cel mai votat model din fiecare oraș va intra în producție.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(1 vot)

Adidas PrimeMesh
Adidas PrimeMesh

Adidas Ace 17.3 PrimeMesh este ultimul model al serie de ghete de fotbal ACE. Ceea ce face acest model mai special este echilibrul aproape perfect pe care a reușit să-l obțină între confort, protecție și control. De asemenea, stilul este unul interesant, ceea ce îi face o opțiune potrivită pentru jucătorii amatori tineri și nu numai.

Sunt concepuți pentru cei care joacă fotbal de plăcere, pentru cei care joacă între prieteni, săptămânal, pentru relaxare și pentru a face mișcare. Pentru acest tip de jucători Adidas Ace 17.3 PrimeMesh propune performațe optimizate atât pentru nivelul de efort, cât și pentru suprafața de joc. Cei de la Adidas au versiuni speciale pentru toate tipurile de suprafețe. Noi am ales versiunea pentru fotbal de sală deoarece a fost una dintre cele mai vândute ghete de fotbal din această primă perioadă a anului 2018.

În condițiile în care majoritatea amatorilor de fotbal și-au mutat partidele amicale la interior, în săli sau în baloane, cererea pentru ghete de fotbal în sală a fost în creștere. Acum, odată cu venirea primăverii, atenția fotbaliștilor amatori se va orienta, ca în fiecare sezon, către ghete de fotbal pentru teren sintetic. Acest tip de suprafață este cel mai popular pentru cei care joacă fotbal de hobby.

Talpa Adidas Ace 17.3 PrimeMesh este construită cu o tehnologie sportivă modernă care asigură aderența pe suprafața de joc din sală, fie că este vorba de parchet, sau alt tip de pardoseală specială pentru terenurile de sport. Așadar, talpa punctează foarte bine la capitolele stabilitate și aderență.

Din punctul de vedere al siguranței, Adidas Ace 17.3 PrimeMesh, vin cu un avantaj major. Sunt mai înalți, vin până peste gleznă, asigurându-i astfel o protecție superioară în condiții de presiune intensă în timpul partidelor de fotbal.

Modelul este o achiziție foarte bună pentru amatorii de fotbal în sală, iar prețul special la care este disponibil în magazinul nostru îl transformă într-o oportunitate de neratat.

Citește mai mult
Ofera un calificativ
(0 voturi)

Seria New Balance GW500 este una dintre cel mai populare serii casual ale producătorului de echipamente sportive. Modelele serie se bucură de o popularitate crescută în rândul reprezentantelor sexului frumos. Silueta suplă a specifică acestei serii și materialele ușoare fac din aceste modele o opțiune de luat în considerare pentru primăvara care bate la ușă.

Prima impresie la încălțarea unui model din seria New Balance GW500 este nivelul de ventilare pe care îl oferă piciorului în condițiile unei purtări zilnice intensive. Materialele moderne folosite pentru construcția seriei sunt combinate în așa fel încât să asigure un nivel de ventilare optim, esențial pentru confortul piciorului.

Seria New Balance GW500 este inspirată din modelele concepute special pentru alergare ale producătorului. De aceea flexibilitatea tălpii, la fel ca și durabilitatea acesteia sunt esențiale pentru pantofii sport, indiferent că sunt concepuți pentru performanță sau pentru a fi purtați în situațiile de zi cu zi.

La fel ca partea superioară, talpa este dintr-un material care îndeplinește proprietățile necesare pentru ca pantoful să ofere purtătoarei tot confortul de care are nevoie.

Să ne orientăm acum și către stil. Modelele seriei New Balance GW500 se poate adapta foarte ușor oricărui tip de ținută urbană casual și chiar smart-casual. Look-ul lor cu influențe retro îi face pe acești pantofi sport să fie atât de versatil în ceea ce privește încadrarea într-un stil vestimentar.

Sunt în largul lor atât cu o blugi și o cămașă, ținuta potrivită pentru mers la birou într-o vineri frumoasă de primăvară, dar și cu o rochie vaporoasă de vară, sau cu una mai sobră care poate fi purtată la o ieșire în oraș cu prietenii.

Modelele serie se adaptează foarte bine și activităților de timp liber, așa că ai putea să îi încerci la o plimbare ușoară cu bicicleta.

Dacă tot se apropie 8 martie, sugerează-i partenerului cam ce ți-ar plăcea să primești cadou. În cazul în care nu prinde aluziile, cumpără-ți chiar tu o pereche din seria New Balance GW500.

Citește mai mult