Search
Generic filters
Exact matches only
Search
Generic filters
Exact matches only

Nike folosește printul 3D pentru a crea pantofi de alergare pentru maratoniștii de elită

Tehnologia pentru pantofi sport de alergare, dar și pentru încălțămintea dedicată altor discipline sportiva sau chiar cea dedicată activităților de timp liber, stă în talpă. Toți producătorii se concentrează să vină cu tehnologii în talpă care să preia cât mai bine șocurile și să protejeze sportivii. În construcția tălpii, aproape toate brandurile consacrate, producătoare de echipamente sportive, au folosit tehnologia printului 3D.

Nike vine cu o nouă abordare, concentrându-se pe construcția părții superioare a pantofului sport cu ajutorul unei imprimante 3D. Provocarea este cu atât mai interesantă cu cât modelul este unul dedicat alergării cu destinație clară către susținerea performanțelor maratoniștilor de elită. Astfel cu ajutprul tehnologiei de printare 3D Nike a construit partea superioară a modelului Flyprint din materiale speciale, diferite de cele textile clasice. Aceste materiale formează o structură complexă care oferă sportivului noi condiții, mai bune, de siguranță, confort și performanță.

Pantofii sport de alergare construiți cu această tehnologie vor fi purtați de un maratonist redutabil, care a reușit anul trecut o performanță notabilă în încercarea de a alerga un maraton în sub două ore. Eliud Kipchoge a parcurs cei 41 de km ai maratonului în 2:00:25, îmbunătățindu-și astfel performanța anterioară de 2:03.05.

Unul dintre cele mai ambițioase obiective ale acestui model este de a-l ajuta pe Kipchoge să ajungă sub pragul de două ore pentru un maraton. De aceea, atenția la detalii a fost desăvârșită. În condiții extreme, cel mai mic detaliu poate influența decisiv parcursul sportivului. De aceea Nike nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a optimizat modelul Flyprint astfel încât să fie mai ușor și să ofere condiții îmbunătățite față de modelul pe care Kipchoge l-a purtat anul trecut, când a înregistrat cea mai bună performanță a sa.

Cele 11 grame în minus și atributele pentru susținerea și potențarea performanței par să contureze o pereche de pantofi sport de alergare care să-l ducă pe Kipchoge sub bariera de două ore.

Spune-ne cum ti s-a parut information de mai sus:

Aboneaza-te la Newsletter