Search
Generic filters
Exact matches only
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce ai nevoie de pantofi sport pentru mers?

În cazul în care vrei o pereche multifuncțională de pantofi sport, pentru alergare și pantofi sport pentru mers, gândește-te puțin mai bine! Deși la prima vedere ambele activități par similare, la o analiză amănunțită reies clar nevoile diferite ale piciorului. Aceste nevoi determină conceptul fiecăreia dintre cele două categorii și îi dau proprietățile, astfel încât să se plieze cât mai bine pe mecanica organismului, specifică fiecărui tip de mișcare.

Pantofii sport pentru mers au, într-adevăr, elemente împrumutate de la cei construiți pentru a susține performanța în alergare. Aceste elemrecomandente sunt adaptate astfel încât să ofere pantofului sport proprietățile de care purtătorul are nevoie în condițiile unei utilizări zilnice. Prima caracteristică a pantofilor sport pentru mers este confortul, așa că acestui element i se acordă cea mai mare atenție în faza de design a produsului.

Bineînțeles, confortul este o preocupare esențială și pentru pantofii sport de alergare. În cazul lor este vorba, însă de un alt tip de confort, respectiv unul care trebuie să intervină în condiții de mișcare diferite, mai dure pentru organism, mai solicitante din punctul de vedere al anduranței. Un aspect important la pantofii sport de alergare este și protecția pe care o oferă sportivului, respectiv capacitatea tălpii de a absorbi șocurile, astfel încât să fie redusă presiunea supra organismului.

La pantofii sport pentru mers preocuparea pentru absorbția șocului și protecția încheieturilor este adaptată nivelului de mișcare. Mersul pe jos implică o distribuție cât de cât egală a greutății corpului într-un mod mult mai lent decât în cazul alergării. Astfel la fiecare pas, presiunea care trebuie absorbită este, de cele mai multe ori, egală cu greutatea corpului. În cazul alergării, presiunea absorbită este de cel puțin 2-3 ori mai mare.

Pantofii sport pentru mers au proprietăți adaptate unei purtări zilnice, astfel, majoritatea modelelor prezintă o rezistență crescută la umezeală și sunt construiți din materiale care se sincronizează mai bine cu ținutele urbane. De cele mai multe ori, sunt mai grei decât pantofii sport pentru alergare, ceea ce îi face incomozi în cazul unei utilizări sportive.

Spune-ne cum ti s-a parut information de mai sus:

Aboneaza-te la Newsletter